Ascultarea zgomotelor masinilor pentru a determina sursa probabila a unui zgomot anormal este una dintre cele mai folosite metode in departamentele de mentenanta din toate ramurile industriei.

Excelent sunet, filtrare si inregistrare

SPM Electronic Stetoscop ELS14 este un instrument de ascultare practic si usor de folosit care ajuta la identificarea corecta a sursei de zgomot mecanic intr-un domeniu larg de aplicatii. Starea rulmentilor, zgomotul reductoarelor si a pompelor sunt printre putinele zgomote ce pot fi identificate, amplificate si analizate.

Pot fi selectate filtre înalte, medii sau joase pentru a izola frecvențele relevante; filtrul potrivit se aplică printr-o singură apăsare de buton. Volumul se reglează în același mod simplu. Apărătorile pentru urechi opresc zgomotul de fond în mod eficient.

Robust, dar ușor, acest stetoscop utilizabil cu o singură mână, vine cu un card de memorie interna SD și capacitate de înregistrare, permițând redarea sunetelor din dispozitiv și stocarea ca fișiere audio pentru evaluare suplimentară sau comparație ulterioară. 

  • Interval de frecvență: 30 Hz până la 20 kHz
  • Filtre: Mare, mijloc și scăzut
  • Carcasă: PC / ABS, IP55 Greutate: 295 g incl. bateriile și sonda de 60 mm
  • Setul complet (ELS14KIT) este alcătuit din: Stetoscop incl. baterii și card SD, sonde 60 și 290 mm, căști cu apărătoare pentru urechi, căști de transport

Cablul intern este identic ca la predecesorul său ELS12, permițând continuarea utilizării sondelor deja existente.