Traductoarele și transmițătoarele disponibile pentru atmosfere potențial explozibile sunt: traductoarele pe bază de impulsuri de șoc, vibrație și transmițătoarele.

Accelerometrul cu tehnologie dublă

Accelerometrul DuoTech® pentru atmosfere explozibile este o soluție unică de traductor utilizat pentru instrumente pe bază de vibrație sau impulsuri de șoc sau cele două combinate. Oferă flexibilitate maximă pentru a putea selecta cea mai bună tehnică de măsurare în funcție utilizarea dorită sau de problemă. DuoTech este un accelerometru piezo-electric acordat individual care oferă performanță excelentă într-o gamă largă de aplicații. 

Acceleromentrul este izolat electric cu un scut Faraday care oferă protecție față de împământare sau interferențe RF. Este compatibil IEPE și se conectează la intrări standard pentru vibrații printr-o pereche de cabluri spiralate și un conector MIL. Aceasta ușurează integrarea într-un echipament existent și face acest accelerometru o alegere excelentă și avantajoasă pentru retehnologizarea proiectelor. Sensibilitatea nominală este de 100mV/g și gama impulsurilor de șoc este între -12 și 75 dB.

Carcasele din inox rezistente la acid și sigilate ermetic sunt potrivite pentru medii aspre.

Marcajul Ex

 I M1 Ex ia T4 Ma
II 1G Ex ia IIC T4 Ga
II 1D Ex ia IIIC T135°C Da, Ta -40°C to +100°C

 

Traductoare pe bază de impulsuri de șoc

Familia de traductoare 44000 pentru atmosfere explozive este aprobată pentru utilizarea în medii miniere, cu gaze explozibile și praf.

Pentru monitorizarea condițiilor rulmenților, traductorul se conectează la un instrument de măsură certificat SPM. Instrumente din afara zonelor periculoase trebuie conectate printr-o barieră potrivită și certificată.

Traductorul trebuie echipat fie cu o fișă cu conector de îmbinare, fie cu o fișă de protecție pentru a menține o protecție împotriva corpilor străini de minim IP54.

Marcajul Ex 
I M1 Ex ia I Ma
II 1G Ex ia IIC T4 Ga
II 1D Ex ia IIIC T135°C Da, Ta -40°C to +120°C

 

Traductorii de vibrație

Traductorii SOLID sunt accelerometre piezo-electrice pe bază de compresie, care sunt reglati individual. Componente electronice îmbunătățite și caracteristicile mediului îmbunătățite oferă o performanță excelentă într-un număr mare de domenii.

Traductorii SOLID și transmițătorii sunt proiectați să reziste rigorilor mediilor industriale. Sunt extrem de robusti datorită carcaselor din oțel inoxidabil și rezistente la acizi, izolate și închise ermetic.

Marcajul Ex   
I M1/II 1G Ex ia I/IIC T4 Ma/Ga
II 1D Ex ia IIIC T112°C Da IP 66/67

 

Transmițătoare

Transmițătorii SOLID pot fi utilizați împreună cu toate instrumentele noastre sigure, în afară de Leonova Diamond IS și Leonova Emerald IS. Transmițătoarele oferă un semnal de ieșire de 4-20 mA proporțional cu viteza vibrației, pe o întreagă gamă de frecvențe. Semnalul de ieșire poate fi trimis către sistem de control comune precum PLC, DCS și SCADA. Transmițătoarele funcționează folosind energie din orice circuit standard 4-20 mA. Nu este necesare alimentare suplimentară.

Caracteristicile transmițătoarelor sunt designul unic al microcontrolerului și datele de calibrare stocate în senzor. Gama de măsurare este între 0 și 25 mm/s cu o rază de frecvențe între 2-1.000 Hz.

Traductorii SOLID și transmițătorii vin cu un conector superior pentru instalare ușoară și rapidă. Un traductor SOLID special cu un conector lateral este de asemenea disponibil pentru utilizare în medii industriale dificile în care umiditatea și apa pot cauza probleme cu echipamentul.

Marcajul Ex     
I M1/II 1G Ex ia I/IIB T4 Ma/Ga
II 1D Ex ia IIIC T97°C Da IP 66/67