2017

SPM introduce Intellinova® Parallel EN - o altă piatră de hotar în familia de sisteme Intellinova® pentru monitorizarea continuă a mașinilor rotative. A fost lansată și o nouă versiune a software-ului de diagnosticare și de depanare a monitorizării condițiilor globale Condmaster® Ruby.

2016

SPM lansează noi senzori wireless de aliniere cu laser în cadrul conceptului LineLazer pentru o aliniere eficientă și ușor de utilizat a arborelui.

2015

HD ENV® - o nouă metodă de pionierat pentru monitorizarea vibrațiilor, DuoTech® - un accelerometru care combină măsurarea vibrațiilor și impulsurilor de șoc, Intellinova® Parallel MB - o altă versiune a sistemului nostru Intellinova și, nu în ultimul rând, o nouă versiune a Software-ului Condmaster® Ruby a fost introdusă pe piața globală în această vară.

La începutul anului 2015, am prezentat o nouă versiune a popularului nostru Stetoscop Electronic și o versiune Ex a sistemului nostru Intellinova Compact online - Intellinova Compact Ex.

2014

SPM lansează instrumente portabile de ultimă oră Leonova Diamond®IS și Leonova Emerald®IS pentru zone extreme EX. Certificate IECEx și ATEX, oferind capabilități sofisticate de monitorizare a condițiilor pentru mediile industriale potențial explozive, inclusiv zonele 0, 1 și 2.

2013

SPM lansează Leonova Emerald®, un colector de date în linia de instrumente portabile Leonova și înrudit cu Leonova Diamond®.

2012

SPM lansează Leonova Diamond®, un instrument portabil pentru măsurarea stării în medii industriale aspre. Lansează și Condmaster®Ruby, o nouă versiune a softului folosită pe instrumentele noastre portabile și online.

2010

SPM lansează SPM®HD, tehnica de măsurare revoluționară. Acest rafinament digital a metodei impulsurilor de șoc se folosește la toate tipurile de aplicații și se potrivește extrem de bine cu utilajele cu viteză redusă. Condmaster®Nova a fost lansat în 2010, oferind multe opțiuni noi. Printre acestea se află prezentarea sub formă de spectru colorat, un nou mod de a prezenta spectre din istorie și de vizualiza grafic tendințe și tipare.

2009

Instrumentul portabil iese pe piața mondială. Asemeni popularului BearingChecker, acest nou dispozitiv de măsurare este un instrument pentru monitorizarea stării destinat începătorilor. VibChecker oferă informații precise și de încredere în doar câteva secunde.

2008

SPM introduce Intellinova®, un sistem online de monitorizare a condiției. Acest sistem folosește metode bine testate și tehnologie modernă pentru a asigura cea mai bună accesibilitate pentru utilaje importante.

2005

Leonova™ Infinity, BeringChecker   și SLD transductoare sunt lansate.

2004

LineLazer, este introdus kitul de aliniere pentru Leonova™.

2002

O altă descoperire în tehnicile de monitorizare a stării. SPM Spectrum  permite prima analiză reală și calibrată pe bază de spectru de impulsuri. Măsurarea evaluării condițiilor rulmenților este combinată cu recunoașterea ușoară de tipare pentru a verifica sursa impulsurilor de șoc.

1997

EVAM este introdus, confirmând eforturile constante ale SPM de a dezvolta metode de evaluare mai simple și mai eficiente.

1990

Măsurătorile pe bază de impulsuri de șoc și vibrații au fost combinate în primii pași spre monitorizarea comprehensivă a stării utilajelor. În același timp SPM a dezvoltat o analiză a ciclului de viață pentru o evaluare generală a consecințelor economice ale monitorizării stării utilajelor.

1984

După multă muncă, am putut incorpora, în modul cel mai complet starea lubrifierii rulmenților în SPM®Method . Partea a doua a anilor '80 a cunoscut o dezvoltare revoluționară a softului. Lumea noastră și cea a clienților noștri a devenit computerizată.

1980

SPM a instalat milioane de puncte de măsurare și a vândut 40.000 unități ale instrumentului portabil 43A - un adevărat clasic.

1970

S-a format compania SPM. După doar câțiva ani, am dezvoltat primele reguli pentru evaluarea semnalelor izolate cu succes de Søhoel. Chiar și astăzi investim resurse majore în dezvoltarea acestor reguli, atât în medii de laborator, cât și în spații industriale.

1969

Eivind Søhoel, inventatorul, patentează metoda impulsurilor de șoc care identifică impulsurile slabe din partea elementelor rotative ale rulmenților.

1965

Istoria SPM începe în anii '60. La momentul respectiv, monitorizarea consta în punerea urechii pe un băț din lemn sau o șurubelniță și ascultarea sunetului utilajului. Dacă se auzea ceva, era deja prea târziu. A.P. Møller, armatorul danez, a aflat din experiență că pompele petrolierelor sale se rupeau mult prea des fără avertizare. Un inventator și un finanțist întreprinzător s-a hotărât să facă ceva în această privință.