Industria automobilelor este una dintre cele mai dinamice și competitive, sub presiune continuă să-și îmbunătățească performanța într-un mediu competitiv și sensibil la costuri. În urma principiilor cum ar fi producția eficientizată, eficiența generală a echipamentului (OEE) și Performanță de talie mondială (WCP), monitorizarea condiției a devenit un factor cheie și SPM se ocupă de producătorii principali din Europa și Asia de mulți ani.

Menținerea unei disponibilități ridicate a liniilor de producție este o prioritate de top a industriei auto. Una din zonele în care este foarte important să se păstreze disponibilitatea este vopsitoria. Principalele aplicații sunt unitățile pneumatice, pompele etc. Presele și presele de transfer, unde are loc formarea plăcii, este un alt sector important al industriei.

Alte zone în care monitorizarea condiției are un rol important este testarea diferitelor mecanisme, ex:. pista de testare a automobilelor (drumurile artificiale), frânele electrice pentru testarea fiabilității și testarea rezistenței motoarelor și componentelor transmisiei, tunele de vânt etc.

SPM oferă fiecare echipament și soft de care aveți nevoie pentru o soluție de monitorizare eficientă, de la colectarea punctuală a datelor, până la evaluarea datelor măsurate. Tehnicile noastre de măsurare pentru rulmenți și monitorizarea vibrațiilor sunt eficiente și dovedite. Pe utilaje cu rotație lentă, tehnica de măsurare SPM HD® poate fi extrem de utilă. SPM HD utilizează frecvență bazată pe RPM și tehnici de corelare algoritmică pentru a asigura calitatea cea mai înaltă a semnalului pentru analiza spectrală.

Echipamentul de monitorizare a condiției SPM este instalat în industriile auto din toate colțurile lumii.Printre utilizatorii noștri se numără VOLVO, Porsche, BMW, Daimler Chrysler, SAAB, Scania, Volkswagen, General Motors, Honda, Toyota și Audi.