SPM Instrument este un furnizor de echipamente de monitorizare a condiției către industria chimică din întreaga lume. Monitorizarea stării a devenit o parte naturală și vitală a operațiilor, ex.: în companii care folosesc Six Sigma pentru îmbunătățirea sistematică a variațiilor procesului.

Industria chimică este, de obicei, susceptibilă la întreruperea producției. Datorită lanțurilor lungi de producție pe linii, defectele au un impact negativ major. De asemenea, dacă în producție se folosesc utilaje specializate, timpul de livrarea a pieselor de schimb tinde să fie foarte lung.

Industria chimică este împărțită pe mai multe sectoare și fiecare sector are propriile lui cerințe privind instalarea și echipamentul de monitorizare. Companii din domeniul biotehnologiei au cerințe stricte în ceea ce privește curățenia aerului. Dacă un ventilator se defectează, toată producția din zonă este pierdută și compania suferă pierderi economice semnificative.

Un factor comun al acestor sectoare este existența sectoarelor clasificate „Ex”, unde siguranța este extrem de importantă. Orice echipament utilizat în medii Ex trebuie certificate de către ATEX sau alte organizații similare.

Aplicațiile tipice în industria chimică sunt motoarele și pompele electrice, reductoarele extruderelor mari și ventilatoarele. Soluția tehnică constă în măsurători online și evaluarea tendințelor folosind SPM Spectrum și folosind metoda impulsurilor de șoc pentru monitorizarea stării rulmenților. Pe utilaje cu rotație lentă,  tehnica de măsurare SPM HD®  poate fi extrem de utilă. SPM HD utilizează frecvență bazată pe RPM și tehnici de corelare algoritmică pentru a asigura calitatea cea mai înaltă a semnalului pentru analiza spectrală.

SPM oferă fiecare echipament și soft de care aveți nevoie pentru o soluție de monitorizare eficientă, de la colectarea punctuală a datelor, până la evaluarea datelor măsurate. Tehnicile noastre de măsurare pentru rulmenți și monitorizarea vibrațiilor sunt eficiente și dovedite.

Producătorul de poliolefine Basell a implementat recent echipamentele de măsurare SPM în mai multe fabrici din Europa și Asia.Alte companii multinaționale din industrie care utilizează echipamente SPM și tehnici de măsurare sunt Procter & Gamble, Astra Zeneza, Lukoil, Kinef, DuPont, Glaxo, Gazprom și DOW Chemicals.Producătorii de echipamente de producție pentru industria chimică sunt, de asemenea, printre clienții noștri, precum Werner & Pfleiderer, Japan Steel Works și Kobelco.