În anii '60, prin experiența amară a armatorului danez A.P. Møller a aflat că pompele petrolierelor sale se stricau prea des, fără avertizare. Un inventator și un finanțist întreprinzător s-au hotărât să facă ceva în această privință. Metoda SPM a fost inventată și, din acel moment, SPM a fost prezent în industria maritimă.

Asemenea, în prima parte a anilor '70, întreaga flotă de petroliere a British Petroleum, aproximativ 80 la număr în acea perioadă, au fost echipate cu aparate de măsură pe bază de impulsuri de șoc pentru a detecta avarii în părțile rulante ale rulmenților înainte ca aceștia să se defecteze. Astăzi, instrumentele de monitorizare a condiției sunt instalate la bordul a mai mult de o mie de nave.

Mentenanța la bordul navelor se baza pe durata de funcționare a echipamentelor. Cerințele ridicate ale mediului, fiabilitatea și siguranța navei au făcut monitorizarea condiției acceptată la scară largă și în cadrul societăților de clasificare și este deja o opțiune pentru majoritatea vaselor.

Cunoașterea stării utilajelor este importantă pentru evitarea defectării bruște și maximizarea duratei de viață a echipamentului. Prezicerea din timp a defecțiunilor este vitală pentru reducerea forței de muncă și inventarului de piese de schimb pentru creșterea profitului.

Încă de la început, am dezvoltat încontinuu gama noastră de produse pentru a include instrumente portabile, sisteme online și accesorii concepute special pentru monitorizarea prin impulsuri de șoc a echipamentelor rotative la bord, cum ar fi pompe, ventilatoare, turbocompresoare, sistemelor de propulsie, motoarelor electrice etc. Echipamentul de monitorizare a vibrațiilor este folosit în domenii în care apar probleme precum alinierea, defecte la elice, probleme cu angrenajele, probleme cu echilibrarea, etc. Pe utilaje cu rotație lentă,tehnica de măsurare SPM HD®  poate fi extrem de utilă. SPM HD utilizează frecvență bazată pe RPM și tehnici de corelare algoritmică pentru a asigura calitatea cea mai înaltă a semnalului pentru analiza spectrală.

Printre clientii noştri mentionam: RCCL, Stolt Nielsen, Dorchester Maritime, BW Gas ASA, Bergshav Management, Crystal Cruises, Hyundai Heavy Industries, Kvaerner Masa-Yards, Knutsen OAS Shipping, Navion AS, DSME, Samsung Heavy Industries, Teekay Shipping and Western GECO.