Industria minieră funcționează într-o piață tot mai competitivă și saturată de capital, în care marginile de profit sunt mici. Pe măsură ce tehnologia avansează și se folosește tot mai mult echipament, este necesar un program solid de mentenanță pentru îmbunătăți fiabilitatea și amortiza investițiile.

Costurile de mentenanță sunt, în general, mai ridicate în industria minieră decât în altele. Până recent, mentenanța reactivă a fost strategia predominantă în minerit. Totuși, ca și consecință a defectării echipamentelor și defecțiunilor catastrofice care cauzează pierderi mari și creșterea costurilor de întreținere, industria și-a modernizat practicile de mentenanță.

Terenul accidentat și condițiile aspre de funcționare sunt caracteristice industriei miniere. Utilajele miniere se confruntă cu încărcături dificile, sfărâmături, variații mari în vitezele de rotație și dezalinieri mari. Doar dimensiunea echipamentului și factorii precum durata livrării pieselor de schimb au făcut monitorizarea stării tot mai importantă pentru prezicerea defecțiunilor.

Utilizările tipice în mineritul de suprafață sunt reductoarele excavatoarelor, benzile rulante și concasoarele, în care viteza mică de rotație și variația sarcinilor complică monitorizarea.

În mineritul subteran, utilizările precum lifturile și dispozitivele de ridicare sunt echipamente care, de obicei, beneficiază de monitorizarea condiției. Ventilatoarele care sunt importante pentru ventilație și pompele care controlează nivelul apei și suportă forajul sunt alte domenii de utilizare.

Industria minieră este industria grea în care echipamentul de monitorizare trebuie să supraviețuiască forțelor mecanice și mediului. Gama de produse SPM include instrumente portabile, sisteme online și accesorii concepute special pentru monitorizarea utilajelor rotative și echipament de monitorizare pentru detectarea dezalinierilor, problemelor angrenajelor, probleme de echilibrare etc. Pe utilaje cu rotație lentă, tehnica de măsurare SPM HD®  poate fi folosită cu eficiență. SPM HD utilizează frecvență bazată pe RPM și tehnici de corelare algoritmică pentru a asigura calitatea cea mai înaltă a semnalului pentru analiza spectrală.

Oferim, de asemenea, echipament care respectă ATEX pentru utilizarea în atmosfere posibil explozive.

Printre referințele noastre miniere se numără Rio Tinto, Codelco, Matrai Eremü, Alcoa, LKAB, Boliden și Nordkalk.Furnizorii OEM care utilizează echipamentele de monitorizare a condiției SPM sunt, de exemplu, ABV Rock Group, Atlas Copco și Metso Minerals.