SPM a fost implicată în industria siderurgică încă de la începutul anilor '70 și continuăm să contribuim la fiabilitatea îmbunătățită pentru principalii fabricanți mondiali.

Monitorizarea condiţiei este piatra de temelie în administrarea bunurilor fabricilor metalurgice. Controlul condiției de funcționare este important pentru optimizarea profitabilității fabricii. Menținerea disponibilității, maximizarea perioadei de avertizare timpurie și evitarea pagubelor secundare, sunt principalele motive pentru aplicarea monitorizării în aceste industrii.

Aplicații tipice sunt benzile rulante, utilajele care manipulează materia primă, macaralele portuare, escavatoarele de suprafață, utilajele de turnat, macaralele, laminoarele, utilajele de călit, fabricile de galvanizat, precum și pompele, ventilatoarele și reductoarele, etc.

La multe din aceste numeroase aplicații, este dificil să se determine condițiile de funcționare datorită RPM-ului scăzut, variațiilor în RPM, timpul scurt disponibil pentru măsurători, problemele mecanice și mediul ostil. Pentru a înfrunta aceste provocări, SPM a dezvoltat metode, funcții și echipamente care răspund acestor solicitări.

Tehnica de măsurare SPM HD®  se descurcă în cazuri de RPM scăzut și perturbații mecanice, în timp ce HD Order Tracking se ocupă de variații în RPM de până la 50% în timpul achiziției datelor. Dispozitivele de măsurare a vibrațiilor de înaltă precizie și softul avansat combinate fac monitorizarea de rutină și analiza să fie simple și eficiente.

Post trigger este disponibil atât pentru SPM HD cât și pentru analiza vibrațiilor; aceasta făcând monitorizarea trenului de rulare al laminoarelor să fie ușoară și fiabilă. Transmițătorii pentru medii ostile, conectori extrem de rezistenți și protecția industrială a cablului asigură funcționarea fără probleme și un ciclu de viață lung.

Printre referințele noastre menţionăm SSAB, China Steel, Dunaferr, Voestalpine, Böhler-Uddeholm, Nucor Steel, Timken Steel, TAMCO Steel, Long Steel North America, Gallatin, Hyundai Steel, POSCO.