Abordarea mentenanței industriei energetice s-a schimbat în ultimii ani. Mulți furnizori de energie se concentrează pe fiabilitatea echipamentului pentru a-și consolida competitivitatea lor și a-și asigura profituri în urma investițiilor lor. Într-o perioadă de bugete reduse și cerințe crescute, trecerea dincolo de practicile convenționale de mentenanță devine un mijloc de atingere a unui scop.

SPM Instrument este de mulți ani un furnizor de soluții inovative pentru monitorizarea stării, în industria energetică. Fiecare sector al industriei are propriile sale probleme. Problemele cu siguranța, fiabilitatea și disponibilitatea influențează creșterea unei centrale electrice, precum și alegerea tehnologiei de generare și echipamentul folosit. Importanța menținerii disponibilității în producție este comună pentru toți. Întreruperile de alimentare cu curent produce costuri mari utilizatorului și, deseori, responsabilitate penală și penalizări furnizorului. De asemenea, schimbarea pieselor poate fi extrem de costisitoare.

Din diverse motive, unele părți ale emisferei nordice sunt cele mai mari consumatoare de energie din lume. De exemplu, multe industrii mari consumatoare de energie sunt situate aici (fabrici de aluminiu și oțel, hârtie și celuloză etc.). Un climat aspru în părțile cele mai nordice creează nevoia de sisteme de încălzire eficiente în clădiri, în timpul sezonului rece.

Ca răspuns la cererea de energie curată și regenerabilă, apar centrale eoliene peste tot în lume, iar energia eoliană este sectorul cu creșterea cea mai rapidă. Metodele noastre patentate s-au dovedit a fi extrem de valoroase în cazul măsurătorilor dificile din acest domeniu.

Energia nucleară are, bineînțeles, instrucțiuni foarte stricte. SPM oferă echipamente potrivite centralelor în care trebuie asigurate siguranța și integritatea mediului înconjurător. Printre aplicațiile caracteristice unei centrale, se află turbine, reductoare și generatoare. Acestea sunt monitorizate, în principal, prin sisteme de protecție continuă. Utilajele de sprijin cum ar fi pompele de răcire și ventilatoarele etc. sunt echipate, în mod obișnuit, cu sisteme de măsurare online sau fac parte din ronduri periodice de măsurători cu dispozitive portabile, cum ar fi Leonova Diamond sau Leonova Emerald.

Ținând cont de cerințele exigente de mediu ale industriei energetice în general și condițiilor de funcționare variabile ale morilor de vând, în particular, SPM oferă fiecare echipament și soft de care aveți nevoie pentru o soluție de monitorizare eficientă, de la colectarea punctuală a datelor, până la evaluarea datelor măsurate. Pe utilaje cu rotație lentă, tehnica de măsurare SPM HD®  poate fi extrem de utilă. SPM HD utilizează frecvență bazată pe RPM și tehnici de corelare algoritmică pentru a asigura calitatea cea mai înaltă a semnalului pentru analiza spectrală.

Distribuitorii majori care folosesc echipamentul SPM sunt Vattenfall (energia hidro, energie nucleară și cărbune), GE Energy (energie eoliană), Fortum (toate tipurile de energie) și J Power (energie eoliană).