Echilibrarea poate fi făcută cu instrumentele portabile Leonova și T30. Descris aici ca funcțiile de echilibrare ale Leonova. Pentru mai multe informații privind echilibrarea, vă rugăm să contactați biroul local SPM sau citiți mai multe în manualul instrumentului.

Echilibrare într-un plan, 4 treceri

Această metodă utilizează măsurători fără greutate de încercare pentru a determina gravitatea vibrațiilor (mm/s RMS) rotorului, urmată de trei măsurători cu greutate de încercare la 0°, 120° și 240° pentru a calcula greutatea și poziția masei de corecție.

Echilibrare într-un plan, 2 treceri

Această metodă utilizează măsurători fără greutate de încercare pentru a determina gravitatea vibrațiilor (mm/s RMS) rotorului, urmată de o măsurătoare cu greutate de încercare pentru a calcula greutatea și poziția masei de corecție. Este nevoie de măsurarea vibrațiilor sincronizate în timp (impulsul declanșator vine de la sonda tahometrului SPM sau de la întrerupătorul de proximitate) pentru a afla unghiul de fază relativă dintre două măsurători de vibrație.

Echilibrarea pe două planuri

Leonova Diamond balancing screenshotAceeași metodă cu două treceri este folosită pentru echilibrarea pe un plan, dar măsurarea vibrațiilor și corectarea cu greutăți se face pe două planuri. Aceste măsurători pot fi făcute schimbând traductorul de vibrații sau conectând cele două traductoare. Rețineți că echilibrarea pe două planuri poate fi făcută atât de către Leonova Diamond® cât și de către Leonova Infinity.

Pentru toate metodele, poate fi făcută o trecere finală pentru a verifica rezultatele echilibrării și, la nevoie, se pot obține informații pentru mai multe reglaje. Apoi, Leonova creează un fișier cu istoria echilibrării.

Leonova vă ghidează pas cu pas prin procedura de echilibrare. Se pot schimba direcția de rotație și parametrul măsurat, cum ar fi viteza în accelerație sau deplasare.

Pe lângă valorile RMS, spectrul este afișat pentru a ajuta vibrația datorată dezechilibrării. Pentru ambele metode, numărul de mostre necesar obținerii unei medii sincronizate este de minim 4.

Leonova calculează un număr de alternative pentru corectarea dezechilibrului:

  • Greutatea de încercare: Introduceți diametrul rotorului, greutatea și RPM-ul pentru a obține o greutate în grame potrivită pentru test.
  • Împărțirea masei de corecție: Introduceți numărul de partiții ale rotorului pentru a distribui masa de corecție între ele.
  • Înlăturarea greutății: Calcularea diametrului și adâncimii găurilor pentru diferite materiale.
  • Dislocarea radială: Introduceți schimbarea distanței radiale pentru a recalcula greutatea.
  • Grade de lungime: schimbarea de la unghiul lungimii măsurat de-a lungul circumferinței.
  • Păstrarea greutății de încercare: Calcularea masei de corecție cu greutatea de încercare plasată.
  • Adunați masele: Înlocuiți toate greutățile de corecție de pe rotor, una câte una.