HD ENV® permite detectarea defectelor angrenajelor și rulmenților cât mai devreme în procesul de avariere, făcând posibilă monitorizarea acestora în toate stadiile.

HD ENV ridică tehnica anvelopării cu vibrații la un nou nivel și complimentează ideal tehnicile convenționale pe bază de vibrații. Capabil să detecteze probleme ale utilajelor din cele mai timpurii stadii care sunt, în general, greu de detectat la timp fără tehnici de anvelopare - de exemplu avariile angrenajelor și rulmenților - metoda utilizează algoritmi inteligenți pentru procesarea digitală a semnalului și a obține informații optime pentru predicții.

Semnalele ascunse în zgomotul utilajului sunt dezvăluite prin anvelopare digitală de înaltă definiție, extrăgând și amplificând semnalele importante din vibrația generală a utilajului, în timp ce se păstrează vârfurile de interes. HD ENV poate fi utilizat să monitorizeze aplicații la o gamă largă de RPM.

Date de intrare

Pentru a efectua o proiecție a condiției generale a utilajului este necesar un semnal de la un traductor de vibrație și o măsurare a RPM. Pentru analiza proiecției simptomelor sunt necesare informații privind angrenajele și rulmenții.

Filtre și alte opțiuni

Este disponibil un număr predefinit de filtre pentru a detecta avariile sau anomaliile în diferite stadii de dezvoltare; două dintre acestea sunt proiectate special pentru monitorizarea rulmenților și celelalte pentru aplicații speciale, ambele pentru aplicații cu rulmenți cât și fara rulmenți.

Respingerea impacturilor întâmplătoare: Valorile ridicate detectate întâmplător, care pot cauza alarme false, sunt filtrate folosind un algoritm de respingere al impacturilor întâmplătoare.

Fluctuațiile RPM  se rezolvă prin HD Order Tracking, a se vedea mai jos.

Algoritmul de amplificare a simptomelor caută impacturi repetitive în perioada desemnată. Ca rezultat, semnalele întâmplătoare sunt suprimate și cele repetitive sunt amplificate. La ieșire este un semnal HD ENV Time, în care se afișează informațiile relevante privind rulmenții și angrenajele.

 

Date de ieșire

  • HD Real Peak

    Unitatea de măsură este HD Real Peak (Vârf real HD), o valoare scalară exprimată în decibeli. Reprezentând corect vârful găsit în semnalul învăluit, HD Real Peak este valoarea principală de utilizat pentru determinarea severității avariei unui rulment sau angrenaj. Este folosit și pentru declanșarea alarmelor.

 

  • HD ENV Time signal

    HD ENV Time signal este util pentru analiza măsurătorilor vibrațiilor; de exemplu, pentru localizarea unor avarii. În anumite cazuri, este posibil să se determine natura avariei (o singură crăpătură sau exfoliere etc.).

  


  • HD ENV Spectrum

    HD ENV Spectrum este rezultatul aplicării algoritmilor FFT pe semnalul HD ENV Time. Spectrul HD ENV este util pentru determinarea (1) în care se poate localiza o posibilă defecțiune a unui rulment și (2) severitatea defecțiunii.  Este util și pentru întreținere (aplicarea valorilor bandă și a simptomelor).   

HD Order Tracking

Pe un utilaj care funcționează la viteze variabile, analiza vibrațiilor prin Order Tracking HD oferă informații de încredere și rezultate clare chiar și când rotațiile pe minut variază foarte mult în timpul măsurătorii. Order Tracking se aplică la o rază foarte mare de viteze de rotație, de la câteva rotații, la câteva mii de rotații pe minut.

Order Tracking HD este de aproximativ zece ori mai bun decât algoritmii monitorizării tradiționale atunci când turația nu este perfect stabilă.