Pe un utilaj care funcționează la viteze variabile, analiza vibrațiilor prin Order Tracking HD oferă informații de încredere și rezultate clare chiar și când rotațiile pe minut variază foarte mult în timpul măsurătorii

Manipularea utilajelor în funcție de viteză

Tot mai multe utilaje au viteza controlată, de exemplu compresoarele cu viteză variabilă (VSD) unde RPM-ul se schimbă extrem de repede. Order Tracking în HD se aplică la o rază foarte mare de viteze de rotație, de la câteva, la mii te rotații pe minut.

 

HD Order Tracking Effect

 

Metoda utilizează mai multe viteze de rotație (ordini), în loc de o frecvență absolută (Hz). Scopul utilizării ordinilor este de a sincroniza afișajul la viteza de rotație (1X) și multiplii săi, ceea ce înseamnă că piesele ordonate în spectru rămân întotdeauna în aceeași poziție pe ecran, chiar dacă viteza de rotație variază în timpul măsurătorii.

Două sau mai multe spectre de la același utilaj cu viteze variabile pot fi comparate mai ușor dacă sunt exprimate ca și ordine. Utilizând urmărirea ordinii, gama de frecvențe va acoperi întotdeauna simptomele importante, indiferent de viteza de rotația a utilajului.

Order Tracking HD este de aproximativ zece ori mai bun decât algoritmii monitorizării tradiționale atunci când turația nu este perfect stabilă.